АКТУАЛНО

CreditPoint

Казус на месеца

Семейство си купува двустаен апартамент в София през юни 2008 година на стойност 62 000 евро с кредит за 55 000 евро – т.е. покриващ 90% от стойността. Срокът на изплащане е 25 години. Кредитът е без доказан доход, тъй като и двамата тогава се осигуряват на минимални заплати. Годишният процент на разходите (ГПР) е 11.5%. През ноември 2013 г. семейството иска да рефинансира, за да...

CreditPoint

Въпроси и отговори Още

Имам собствена фирма от 10 години. Занимава се с продажба на цветя, но е на минимална печалба. Решил съм да опитам в друга сфера и искам да закупя малко разработено заведение на цена до 50 000 лева. Искам да разбера, в случай че харесам заведение, ще мога ли да изтегля кредит?

Тъй като фирмата Ви е на минимална печалба е много вероятно да не Ви отпуснат кредит. Най-добре е да се консултирате със счетоводителя си, да представите данъчна декларация за изминалата 2013 година и тогава консултантите на www.creditpoint.bg ще могат да Ви посъветват нещо по-конкретно.

Искам да знам дали мога да изчисля кредитният си рейтинг на база минали кредити. Обмислям догодина да купувам жилище и искам да знам дали е възможно да ми отпуснат жилищен кредит с това ми кредитно досие.

Не е възможно да изчислите кредитния си рейтинг на база минали кредити. Кредитният рейтинг се изчислява към момента. Когато решите да теглите жилищен кредит, консултантите на www.creditpoint.bg могат да преговарят с банките в България за предварителното Ви одобрение.